Blogger Templates

Followers

Monday, December 10, 2012

VID: Auni and Auji pakaian beragam...

video
Enjoy the video, yea......

Adoyai, AURAT!

Abaikan yang paling kanan... Tumpuan adalah dua awek bertudung nie....  Time kejadian ni berlaku during aku beratur untuk beli tiket masuk ke Safari A Famosa Melaka... So, sebab Q panjang, aku dok tengok2 apa2 yang menarik perhatian, and terpandangla dua awek yang bertudung ini....
-Ok, yang bertudung belah kanan, manis berbaju kebaya, TETAPI di dalamnya hanya mengenakan singlet hingga menampakkan susuk tubuh kulit kat lengan+tangan... Okay, fine... Maybe senario ni dah biasa jugak kita tengok sbb ramai gak buat and berpakaian mcm nie....
-Tapi tumpuan utama kat awek bertudung bunga2 tuh.... Nasib la aku x dok ngam2 belakang dia, kalau x sure gambar baek punya.... Awek tuh dia pakai shirt chiffon (nipis) berlengan pendek.... Pakai tudung BUT dia langsung x pakai inner! Yes, not wearing any inner... Hanya mengenakan bra berkaler pink! And im so shock bila tertengok bra pink dia... Memang jelas.. Helo, lens aku ni power 3.75, and cukup jelas lagi tengok sekeliling....
-Aku bukanlah baik sgt tapi napa dorg ni x menitikkan sgt soal inner tuh? Manis da bertudung tapi turun skit, Allahuakbar, baju nipis smpi nampak segala anak2 baju yang dipakai.....  Apa pun, semoga Allah bagi hidayah kat awek2 ni and org2 lain yang pakai seumpama ini kat luar sana.... InsyaAllah...

AA @ Safari Famosa

Date :  9 December 2012
Tempat : Safari, FAmosa, Melaka

-Asek kata nak bawa AA ke Zoo Negara tapi selalu x kesampaian... So semalam dah kat FAmosa, alang2 terus bawak AA ke Safari selepas check out and sebelum balik KL..... Jam 12.30 dah pergi Safari... Auni dah terlebih 3 feet and suppose bayar tiket, tapi Allah nak tolong jimat duit, akhirnya bayar tiket aku dan Mizi ja.....
-Dalam tuh banyak laa binatang2 tapi kalau nak tengok harimau, singa, beruang bla bla bla, kena bayar RM5 per pax.... Nanti naik trak and dibawa pusing2 ke dalam kawasan yang sebiji macam Safari.... Truk tuh plak berpagar and dikunci supaya binatang buas terutama harimau xdpt terkam .... Memang ngeri rupanya naik truk tuh sbb trasa betul2 mcm kat Afrika.... waaaaaaa..
-Penat sgt2, bayangkan AA masuk dalam kereta ja terus ZZzzzZZZZz sampailah 3minit nak sampai rumah.... Ha, bayangkan tahap kepenatan dorang....
-BTW, thank u Ayah sebab bawak kitorg jalan2 ke Safari and kesian pastuh kena plak drive balik ke Putrajaya....
harga tiket

ramai orang!

AA teruja tengok sheep... Auji baru bangun tidur tuh...



muka riak....! (ostrich:"apa salah aku? dah memang Allah ciptakan wajah aku cmni"....


AUni kata 'Os"....


Haiwan pun ada specific diet.... Yang kita manusia ni x reti2 nak kawal pemakanan ke?

Auni tgk Orang Utan panjat pokok....

pelbagai spesis monyet kat Monkey Island.... Nak ke sana kena naik ala2 bot... Best!

Untung aku dpt snap foto ne....


Pony ride, rm6.... Auni ja sorg sbb ada kuota umur+ketinggian... huhuhuhu


Pony ni sangat manja.... Mcm nak bawa balik rumah ja...

Elephant ride, rm10 per pax... Aku nak naik BUT sebab aku pakai dress, terpaksa lupakan niat...

Wild wild west show.... BEST! SUPERB!!!! 


Kat monkey island... monyek ni sangat kecik!

Family Day BPDN: AA @ Dinner

Date : 8 December 2012
Tempat : A Famosa
MAsa : 8.15pm til 12am...

-Ok, foto malam banyak kepada foto AA sebab aku kali ni sibuk jaga AA yang sememangnya teruja naik turun pentas, kdg2 xnak turun langsung! Auji pun yang aku pelik wah boley tahan perangai dia.... 2x5 aktif cm akak dia.... Gila glemer mcm Ibu dorg.... wakakakaka.. enjoy the pics yea...
Auni kat condo sebelum keluar ke dewan.... Hepi dapat pakai blusher!

some of us...

Oooo Auji!!!!!!!

Besar dah anak2 aku rupanya....

Auji Zarin

Para peminat naik pentas bila penyanyi terkenal, Ajim menSUMBANGkan lagu...


Abaikan....

"Adik try nyanyi plak"
 PERTANDINGAN PAKAIAN BERAGAM
-Ok, agak frust bila Auni x menang... Yelah, pagi Sabtu tuh penat aku dari KLiA terus ke Bukit Jelutong awal pagi amik baju tajaan ni tau, then balik ke Putrajaya, then baru ke FAmosa.... Bunga tuh plak dapat tajaan dari Putra Heights.... Ha, mana Ibu x meroyan kalau langsung x tersenarai dalam top 4.... Yang menang majoriti  semua yang da reti bercakap pandai posing.. waaaaaaaaaaaaaaaaa
Anak Kak ANum tengah diinterbiu


From left, anak kak anum, anak aku, anak kak liba and anak Yati...







Kak Ziti paksa Auji ganti peserta yang tarik diri saat akhir... KAlau aku tau Auji suka naik pentas, aku joinkan dia sekali contest tuh...

Auni menang Anugerah Kanak-KAnak PAling Meriah...

Dah besar da dia.. Siap bley naik turun sendiri amik hadiah...

Kamilah kelurga Incik Harmizi!

Thank u Along HAidir for capturing this pic!

No 8 TV dan sungguh x puas hati Pak Aji yang dapat.... Benci!!! Benci!!!!! 

Balik ke condo.. Posing sebelum masuk zzzzzz...

Family Dat BPDN : AA @ Sukaneka

Date : 8 December 2012
Tempat : A FAmosa, MElaka

-Ok.. MAlas nak taip... Ni plak entri AA aku time dorg kat sukaneka petang tuh.. Kitorg x join pun even a single game sbb baru sampai setelah sesat dalam Famosa tuh and lewat bertolak dari Putrajaya gara2 AA terkeja cherry berry....