Blogger Templates

Followers

Thursday, January 26, 2012

Sweet: Cara tidur bila ada baby...

-Hmmm, kitorang slalu melintang... Auji dok dalam, aku tengah2 and Miji paling luar... Auji plak tidur mmg boley tahan.... ngeeee... Auni? Dia tido dalam baby cot dia....

Cannibal person

-Indonesia’s police have arrested a 29-...year-old Philippians woman for killing and eating humans. This woman has killed and eaten more than 30 girls and many other humans including her husband and had kept their meat in refrigerator.

-She had been enjoying eating human meat for long time.This cannibal female had said, that she arranged many parties for her friends and relatives, to whom she had cooked and served human meat, without their knowledge.

-Her guests had said, that her food tasted very delicious.This woman said that she has eaten the victims due to her inner desires and if she is given other chance, she would repeat this action again without any interruptions.

-Even in prison, she had attacked a female guard, bitten her right hand and swallowed one of her fingers.

10 jenis Fobia paling pelik..

Definasi fobia mengikut Kamus Dewan Edisi Empat: ketakutan yang amat sangat akan sesuatu. Berikut adalah 10 jenis fobia yang jarang tetapi wujud dalam masyarakat di serata dunia. Amat pelik dan mungkin bodoh bunyinya, namun ia tetap wujud dan berlaku.

Optophobia: Fobia untuk membuka mata

Mungkin fobia yang paling pelik di dunia! Mereka yang memiliki masalah ini, sukar untuk membuka mata sendiri. Tugasan harian adalah mimpi ngeri untuk pengidap Optophobia. Jika anda boleh membaca apa yang kami tulis ini, jangan bimbang, ternyata anda tidak memiliki tersebut, syukur.


Chorophobia: Fobia terhadap tarian

Apa sahaja yang berkaitan tarian termasuk kelab malam, boleh menjadi punca ketakutan kepada mereka yang mempunyai fobia jenis ini.


Geliophobia: Fobia terhadap gelak ketawa

Banyak kajian yang dibuat memperlihatkan ketawa adalah aktiviti yang baik untuk kesihatan. Ia mampu memperbaiki tahap mental dan jantung. Namun, untuk yang menderita Geliophobia, ketawa atau berada sekeliling orang yang sedang ketawa akan menyebabkan mereka mula berasa takut. Risau diketawakan orang menjadi antara punca kepada wujudnya Geliophobia.


Arachibutyrophobia: Takut mentega kacang melekat pada lelangit mulut


Senarai fobia yang pelik tidak akan lengkap jika kita tidak sebut Arachibutyrophobia. Penghidapnya hampir pasti tidak akan makan mentega kacang seumur hidup mereka!


Heliphobia: Takut kepada cahaya matahari


Pastinya satu keadaan yang amat sukr untuk mengelak daripada cahaya matahari sepanjang masa. Satu ia sukar untuk dilakukan, keduanya ia juga tidak elok untuk kesihatan (jika dijauhi sepenuhnya). Bermula dari rasa takut akan bahaya yang wujud pada matahari.


Deipnophobia: Takut akan berbicara atau berbual semasa makan malam
Ini adalah antara contoh fobia yang agak spesifik, takut bercakap waktu makan malam. Pengidapnya akan hanya diam sepanjang waktu makan. Ada bagusnya juga kerana diam ketika makan sebenarnya membantu dalam proses pencernaan yang lebih baik.


Neophobia: Takut kepada benda-benda baru

Ramai orang yang mahu mencuba benda baru dan pengalaman baru. Namun bagi penghidap Neophobia, mereka tidak mahu apa pun yang baru dalam hidup mereka. Penghidapnya akan kehilangan kualiti hidup dan tidak akan berani untuk merasai pengalaman-pengalaman baru dalam hidup. Kajian juga memperlihatkan mereka yang mempunyai masalah Neophobia, akan mempunya jangka hayat yang pendek. Ini terjadi akibat tekanan yang mereka lalui saban hari.


Syngenesphobia: Takut pada keluarga dan saudara mara
Rasanya ramai yang ada masalah camni, cuma ia mungkin melibatkan keluarga sebelah mentua. Semua kita ada rasa malu dan sakit hati dengan anggota keluarga kita pada masa-masa tertentu, namun penghidap Syngenesphobia menghadapai masalah itu secara keterlaluan dan sepanjang masa.


Ablutophobia: Takut untuk mandi dan membersihkan diri

Biasanya kanak-kanak yang malas mandi, namun adakalanya ia melibatkan orang dewasa. Namun harus ingat, Ablutophobia adalah fobia untuk mandi, bukannya malas untuk mandi. Ada banyak beza tu. Yang dekat hostel bau semacam itu kerap kali adalah pemalas, bukannya

Ablutophobia.


Geniophobia: Takut kepada dagu

Yup…dagu, bahagian di muka kita itu. Ini mungkin fobia yang paling sengal di dunia ni. Selain itu ada juga fobia lutut (genuphobia), fobia tangan (chirophobia) dan fobia siku (ishicascadiggaphobia). Bagaimanapun, fobia-fobia tubuh badan tertentu ini boleh dirawat melalui terapi.

Samun area rumah Putrajaya

-Salam semua...

-Baru-baru ni cuti panjang, Sabtu, Ahad, Senin dan Selasa pun cuti sebab Gong Xi Fa Cai... So, memang suasana persekitaran rumah sangat sunyi... Ramai yang balik kampung...

-Duduk di Putrajaya esp time cuti memang menggerunkan sebab majoriti 95% adalah government (tolak presint9 aparment kaler hijau)...

-And hal tersebut benar2 berlaku bila ada 1 kejadian samun di blok aku dan menggerunkan 1 level!....

-Story yang aku faham, GXFC kedua, si isteri kuar pagi around 6-7pagi nak ke hospital putrajaya bawak anak dia yang kurang sihat.... So, she just lock the grill without guna solex and x kunci pintu kayu...... si suami tidur dalam....

-Then, 4 orang lelaki yang dipercayai melayu pecah masuk.... And part paling x best dorang kelar leher si suami tuh.. Syukur Allah lindungi dia and selamat... Tapi yelah, bila da kelar leher, melampau sgt laa tuh!

-Sekarang ni family tuh trauma and tengah nak mohon tukar kuarters baru.... Anyway, wish them always safe dan hepi dengan kuarters/tempat tinggal baru....

-So, pengajarannya, ringan2kanlah mulut tuh menegur jiran... Kalau segan, x salah mulakan dengan senyuman...

mangsa kelar, si suami...


pihak polis tengah nak amik cap jari...

forensik.. mcm CSi MiAMi plak...


***credit gambar to kejiranan p18 r13..

Bila bergambar, jangan LOMPAT!deshuupp... kan da kena...

xpasal2 hidung awek berdarah...

Harith with her 8months pregnen wife...***credit to B.N