Blogger Templates

Followers

Monday, July 2, 2012

Jalan KEmbali Bohsia 2

-Selepas purchased Gerimis Mengundang kat ASTRO 1ST, filem kedua aku purchased ialah Jalan Kembali Bohsia 2... So far, lakonan si Syamsul Yusof ok.... Nabila pun ok.... Zizan pun still ok, Sofi Jikan lagi ok...
Watak KEting yang dibawa oleh Sofi Jikan sangat menjadi... Gila2, gila, jahat semua menjadi.....
-Just bahasa yang digunakan sangat ermmm over.... Over bukan apa.. Yelah, bahasa bohsia, mat rempit pelbagai, so kuar la ayat2 yang pada aku sangat kasar dan x bertapis.....


This scene for me quite real...

Lakonan NAbila time bercakap byk menjerit but oklah dia bawak sebagai Tasya...

Watak Keting ni kejam tp gila2 and gila.....

LArikan diri sbb time ni Tasya (Nabila) dah dijual oleh Keting kat mak ayam...

Amy (Salina) larikan diri dari konco Keting...

Bad and Jan awal babak...


VID: Auni Auji menari

video
-Ni video paling terbaru aku rasa yg ada dalam koleksi aku... Auni Auji syok melompat2 atas katil sambil tgk video kat ipad... Nasib si kecik tuh belum pandai melompat.. Kalau dua2 lompat, aku rasa roboh katil tuh....
Enjoy!

VID: Baby Auni borak

video
-Dah reti upload nie, ni aku upload video2 lama time Auni kecik2 dulu... Mcm nak nangis aku tgk balik video2 dia kecik.....
-Ni video ni xsilap aku umur Auni dah 3bulan rasanya sbb aku dah balik semula ke Putrajaya... Aku cuti bersalin dua bulan, then sambung lagi cuti tanpa gaji for another 2 months... Time ni kerap kena tinggal Mizi sbb dia outstation (dapat baby, kenalah rajin kuar outstation carik rezeki lebih)....
-By the way, harap korang enjoy dengan video personal pertama yang aku upload khas untuk blog aku nie......

VID: Gopal Boboiboy

-Ni plak peberet aku.... Bila Gopal nyanyi....

VID: Upin Ipin, Cerita Kami

Testing upload video dalam blog.. Btw, kalau berjaya, ni la antara yang Auni Auji suka tengok sampai aku sendiri dah hafal lagu nie....

"SAYA SUKA SAYA SUKA!! MEI MEI

1st Day ke Taska

-Aduh, sebak ja rasanya hantar AA ke taska bawah opis aku..... Sebabnya>? Auji menangis! Auni asek nak pegang kaki ayah dia..... Tapi for my own good, and for their own sake, terpaksa gak aku pergi keluar dari taska tuh dengan hati yang berat,...

Ni mula2 dorang jumpa jam... so teruja skit...

Auji beria2 gi sana sini...

Zarra dan Aireen....

Auni kat area makan...

Teruja dengan meja yang sesuai dengan dia...

Aireen dengan posing jari kat pipi.... and Zarra as usual, buat hal sendiri...

-Last2 bila Auji da meraung, x dapatlah aku nak snap... Yelah, xkan aku nak snap2 time dia meraung and ibu2 lain sibuk dok kehairanan tengok Auji... Malu aku! hehehehe... 
-But anyway, semoga Allah lindungi AA dan kawan2 AA kat taska tuh dari segala bahaya..... Aku dah terlalu banyak benda dah aku hadapi.... Xsanggup aku nak pikir lagi apatah lagi nak hadapi benda2 buruk mcm tuh....

Upin Ipin

"Pin, Pin"...
Itu bunyi kalau Auni nak tengok Upin Ipin.... And sekarang ni, dah pandai dah bukak UI guna ipad... Siap aku sendiri lepak dengan dia skali layan UI.....

See, rilek ja layan UI kat katil ayah ibu..... Sorang2 plak tuh..

Zoom in.... Tu ada Tok Dalang!!!!

Kereta ko hado?

-Ni bukan kereta aku, ni kereta member aku.. Tapi aku suka kereta dia... Tengoklah stereng dia... ada "tempat khas" simpan botol air... Tu shaker aku... Aku testing simpan kat situ.. dan terbukti ia muat!!!! 
"Janganlah jang.. malu aku".. tu yg dia kata kat aku..... aku kata, daripada kereta aku, tempat hon masih elok, tapi hon x bunyi pun xda guna.... dia ni tempat hon da tercabut, tapi hon masih ada function....

Sesuai letak shaker aku.... Kereta ko hado???

Persiapan ke TAska



-seriously, aku yang berdebar2 nak hantar dorang ke taska.... Kenapa? sebab dah setengah tahun AA dok dengan pengasuh dorang dan kat rumah tuh pun hanya dorang berdua.....
-ni masuk taska, sure2 la akan ramai budak kat sana, pengasuh sure xkan dpt fokus 100% kat dorang....
-tapi aku nak masukkan dorang kat sana juga sebabnya hanya bawah opis aku dan bagi dorang AA bersosial dengan budak2 lain.... biar x takut dgn budak2 lain nanti....
-So, ni la begnya semalam aku kemas.... mcm nak naik flight ja siap dengan tag nama buatan sendiri.... xperlu kuarkan bajet pelbagai.... semua hand-made... ahahahaha....
-1st day kan... jadi banyaklah beg... beg angkut susu, sabun semua.... kang esok2 mesti dah ringan da.. plus, auni auji sebilik.. so senang la aku bagi 1 beg ja.. xpayah nak asing2 dua beg.... senang skit kerja aku.... xpayah nak hangkut2 banyak beg esok.... hoyeh hoyeh..

Kupas Kuku


-Kata orang tua2, kat dapur jangan nyanyi.... Tapi dalam kes aku, aku x nyanyi.. Aku bercakap sorang2 konon2 berangan cam Nigella LAwson tuh.... Sekali, tengah syok kupas kentang sambil berborak depan video kamera yang x wujud, zaapppppp, pisau peeler tuh sedap kupas kuku aku....
-Hasilnya, aku potong kuku yang terkupas tuh and nampaklah isi kat dalamnya... Dan seharian aku takut kena air... Kena ja air, terus sakit berdenyut2 seolah2 ada jantung kedua di jari tuh,.... Padan muka aku!!!

Sheperd Pie?


-Last Saturday, gedik aku kembali lagi... This time aku try buat sheperd pie... Ala, ntah betul ke x nama tuh... aku belasah aja....
-Main ingredient kentang and daging ayam with mozarella cheese at the topping.....

-Rasa dia? Aku rasa mcm biasa, BUT my AA makan dengan begitu jayanya dan lebih membanggakan, Mizi makan 1setengah benda nie.... Dia kata sedap (aku rasa lapar kot).....
-Resepi?



Bahan2:

A
Kentang secukupnya untuk topping bawah dan atas. (buang kulit!)
Susu segar
Sedikit butter
air secukupnya untuk merebus


B
Daging ayam atau daging lembu (up to u)
Bawang puting( cincang halus)
bawang besar (cincang dadu)
sayur campur (peas, lobak, jagung)
cendawan butang (hiris halus)
minyak zaitun untuk menumis
black pepper
garam
skit serbuk kari (aku add on supaya ada rasa kari2)


Cara-Cara:

A
Panaskan air, dan rebus kentang sampai lembut....
Toskan dan tunggalkan sedikit ja air untuk lenyekkan sehingga hancur... masukkan butter and susu segar...  boleh juga masukkan kiub ayam skit kalau nak rasa lebih sedap....  bila da pekat, ketepikan....

B
Panaskan minyak, tumiskan bawang putih dan bawang besar... masukkan sayur campur dan daging ayam/lembu.... then, masukkan cendawan.... letaklah perisa iaitu black pepper, garam dan "secukup rasa" kalau mahu.... then masukkan sedikit serbuk kari...

***Amik aluminium foil, aku guna saiz kecil... Letak kentang yg da lenyek bahagian bawah... Ratakan then tengah2 letak isi ayam/lembu tadi..... then tutup semula guna kentang..... Then taburkan mozarella cheese... Rasanya kalau nak guna cheddar pun xda masalah....
-Bakar around 30-45min dengan suhu 150-180c... Kalau kat atas tuh dah tukar kaler coklat kekuningan and cheese da melted, bolehla makan dengan sos cili.....