Blogger Templates

Followers

Tuesday, October 16, 2012

DD : Bukan Mengada-Ngada

16 Oktober 2012, jam10.46pm

Dear Diary,
-Lately aku akui aku suka nak bergaya... Baik baju atau tudung... But itu. bukan maksudnya aku buang tebiat, buat perangai atau mengada2... Aku cuma nak ubah sikit penampilan aku, itu ja...
-Dulu aku selalu dengan dunia jeans aku... Dengan dunia t-shirt aku.... So, this time aku nak twist skit kebiasaan aku tuh into something new... Aku nak pakai skirt!!!! Aku nak jadi feminin!!!! Aku nak jadi pompuan!! eh silap.. Aku mmg pompuan....
-Kalau yg perasan kat opis, aku dah sangat jarang pakai baju kurung.... Dress or mix and match jadi keutamaan aku..... Khamis atau jumaat ja aku akan pakai baju kurung.... 
-So, pendek kata aku bukan ngada2... Jauh sekali nak buang tebiat.... Cuma nak tukar selera skit... Tapi masih mengekalkan ciri-ciri sebagai seorang moslema, insyaAllah...... Aku x nak laaa jadi fashion blogger mcm Shea Rasol tuh... Dia tuh mmg superb melampau.... Nantilah kalau aku ada masa i'll share with you sapa Shea Rasol tuh...HAIP, JANGAN GOOGLE!!!! Tunggu aku update pasal dia kat blog aku!!! ehehehehe...
-Aku chiow dulu.. Nak check esok nak pakai baju apa plak ke opis.... Tata!!!!

Moslema In Style : Noryn Aziz Nyanyi!

video
-Dengarlah sendiri yek Noryn Aziz nyanyi lagu Fire in the Rain by Adele... Memang sedap and aku fokus dengar dari awal sampai dia abis nyanyi......

La La La

Me with my Mr Tony Stark! From now on akan setia menemani aku ke mana aku pergi.....


***picture was taken on 15 Oktober 2012... Wearing PopLook Diamond Top and Laiqa Radiusite shawl....  (ala, nak jadi fashion blogger kena bagitau semua nie... Ala2 cm Shea Rasol.. Wakakakaka..)

Welcome Elmo Junior!

Introducing our new family member, Elmo Junior! Thanks to Roslen sebab sudi bagi Elmo Junior ni  to Auji....  

The family.... Yang jadi peberet AA.... Elmo Senior, Foggie, Baby Shrek and yang terbaru, Elmo Junior....


AA: Tutti Frutti Time!




 -Date : 15 Oktober 2012
-Tempat : Tutti Frutti Presint 15
-Masa : Selepas waktu berkerja
-Tengok anak2 hepi, kita pun terasa hepi, kan??? So, yesterday aku decided bawak AA ke TF makan aiskyimmmmmm!
Nak balik.... Si adik CUBA tolak si kakak...

AA enjoying their chocolate yogurt....

Dis is mine, share dengan Mizi... So, cup paling besar!

AA punya.... Sorang dapat satu cup....

Enjoying her TF...

Auji yang paling kronik sbb abis baju 'makan' sekali TF...


Hmmm... Xtau nak cakap apa...

Longan, peberet aku!

Ada waffle...

Other toppings...

Various sprinkles!

The sauce!

Si Ayah bz menguruskan Auji yang xnak balik...

My Shawls

-Ha, ni antara koleksi shawls Shasmeen Sakura (belah atas, 3 lane)...Bawah2 tuh pun kira shawl peberet aku.. Semua yg agak mahal tuh aku terpaksa gantung... Yang x cukup tempat tuh aku terpaksa lipat lawa2 supaya x rosak.. ehehehehe...

Fuji X10

Introducing my new buah hati, Mr Tony Stark....! Hadiah for myself yang gila glemer...



Sarra with my Mr Tony.... 

Moslema In Style : The Runaway!


Natasha Hudson sangat cantek!!!!


Yatt HAmzah...

Noryn Aziz in Saris kaftan...















Ok, ni peberet aku dgn Azza.... 

And also dress comel nie! Ala2 princess...




Plain attire but accessories manage bg nampak lawa.. 


Aku gelar tudung ni tudung big bird...








From ermmm tapi tuh designer yg baju purple tuh...

Aida from Saris..

Lupa dari butik mana... ehehehe

Ni aku ingat... From Minaz.... ehehehe..