Blogger Templates

Followers

Tuesday, April 3, 2012

Sebak : Gadis 15tahun yang gigih

Seorang bloger di China menempatkan sebuah artikel pada internet disertai serangkaian foto kehidupan gadis 15 tahun---seorang gadis yang mendapat pujian sebagai "gadis kelahiran 1990-an paling bijaksana."

Namanya Zhang Qianqian, dan dia bekerja pada tempat pembuatan batu bata di kota Guizou, 12 jam sehari selama cuti musim panas. Selain itu ia juga mengasuh adik perempuan serta si-kembar saudara bungsunya. Kisah Zhang membuktikan sebuah semboyan China kuno: "Anak-anak keluarga miskin menjadi penyambung hidup sejak dini."

Gadis dalam foto tersebut harus menarik pedati untuk mengirim batu bata, sambil mengasuh beberapa saudara kecilnya yang sedang bermain. Sebagai pengirim batu bata, para buruh mendapat upah sekitar 30 yuan (kira-kira US$4,40) per-hari.

Selepas dan Sebelum....

korang tengok muka asal artis bernama Zhang Dongling ini
dan ini plak gambar Sebelum jadik cantek... (x baik tau fitnah kata plastic surgery!!) ehehehe

Safee Sali Bercerai T1

-Again, just copy and paste from Beautiful Nara
Nampaknya jodoh Safee Sali dan isterinya, Sabarina Yusof berakhir pada 2 April 2012. Safee Sali telah sah bercerai dengan isterinya dengan talak satu di Mahkamah Tinggi Syariah Shah Alam. Safee melafazkan talak di hadapan Hakim Syarie Fouzi Mokhtar dalam satu prosiding tertutup dengan kehadiran peguam kedua-dua pihak.
Untuk makluman, Safee Sali dan bekas isterinya dikurniakan 2 cahaya mata iaitu Nur Syaza Syaqina, 3, dan Nursyasya Safirna yang berusia setahun. Punca penceraian tidak diketahui dan keputusan untuk bercerai telah dibuat secara sukarela oleh kedua-dua belah pihak. Semoga anak-anak Safee dan Sabarina tidak diabaikan selepas penceraian ini.

My Rainbow Cupcakes!!!

Its My Rainbow CupCakes and Alhamdulillah menjadi dalam percubaan pertama.....

Fresh from the oven......

The result after ditambah dengan my yummy chocolate Ganache and smarties......

And ni plak rupa kaler kat dalam... Ada 6 kaler kesemuanya...... Lawa x????


**Jangan pelik... Sekarang aku dalam mood suka membuat kek... So, taraaaaaa!!!

Rupa penari tiang yang didenda RM25
-Terkejut jugak aku bila dengar hari tuh ada penari tiang yang hanya didenda RM25.... BTW, ni laa rupa minah tuh, Faiqah Azizan... Tengok duit bergulung-gulung dalam beg merah tuh, setakat RM25, alahai...............

Kekasih BAru Duda Anne Ngasri???-aKU COPY AND PASTE JA FROM sAH DAN x sAH..... Malas laa nak taip2 pagi-pagi yang indah nie.....

Amboi cepat benar dah cari penganti Wafi ni. Tak amik masa setahun dah dapat lagi penganti Anne Ngasri. Kekasih baru Wafi ni cantik dan seksi, namanya Shasha Aziz, 20 tahun dan juga seorang pramugari Air Asia. Tahniah lah Wafi dah dapat penganti, tanggungjawab nafkah kepada anak-anak hasil perkongsian dengan Anne dulu jangan pula diabaikan. Anak-anak tu masih perlu belaian seorang ayah untuk membesar.