Blogger Templates

Followers

Thursday, October 25, 2012

DD: Dugaan Korban

Tarikh : 25 Oktober 2012
Masa : 6.12am
Tempat : Bilik

Dear Diary,

-Patutnya aku balik semalam ke Kelantan TAPI cancel sbb Auni mcm kena chicken pox and Auji demam panas... Aku x wori Auni tp Auji sbb bila malam ja Auji mesti merengek sbb suhu badan dia tinggi...
- Dan aku bertambah sedih+marah bila ermmm xpayahla nak cerita kat DD ni... aku malas sgt nak. taip... xda mood... betul2 got no mood for that...
-ni pun jam 5.30am aku terbgn bila dgr Auji tidur cm lain mcm... Dia batuk2 and then muntah... Nasib sempat capai towel and takung muntah dia...  Cucuk ubat bontot and thenlap2 badan dia and then spray idung dia dgn nasal spray tuh, baru dia ok sikit...
Pengorbanan seorang ibu time dah dekat nak raya korban... Akubukan nak merungut, mengeluh... Cuma kadang2 bila situasi yg sama kerap berlaku and aku xda support system disekeliling aku, aku otomatik jd lemah....
-aku nak ibu aku...aku nak ayah aku.... aku nak dorg.... yes, aku dah 30tahun tp aku manusia biasa.... aku masih memiliki hati mcm dulu... jiwa yg sensitif... even aku nmpk ja mcm kasar kat luar, tp secara dalaman aku sgt sensitif....
-Ni wat aku meronta2 untuk kembali ke kampung halaman aku.... Sabah tetap. dalam hati... teap nombor 1 dalam jiwa...
-Aku nak chiow dulu.. Auji dah tidur balik.. so, aku pun kena tidur charge tenaga aku....  bye2

2 comments:

Siti Saleha said...

Semoga Allah merahmati dan membalas segala pengorbanan awak... :) Selamat Hari Raya Haji

CikBibiran said...

SITI SALEHA, alhamdulillah Allah lindungi kami 3 beranak sepanjang tempoh 6hari kat rumah....