Blogger Templates

Followers

Tuesday, November 20, 2012

Penny Ori dan Replica

-Atas permintaan ramai, eh ermmmm xda pun yang request sebenarnya, aku jer yang memandai nak create entri ni sebab dah ramai sgt demam dress Penny and dress ni plak asek sold-out... So, semalam aku baru dapat Penny replica aku.... Jadi AA tidur ja aku terus memulakan aktiviti snap-mensnap aku between Penny TPL dan penny yang aku beli dari Arlene....
-Harga arlene nie rm59 and TPL rm69.... difference was rm10.... jom aku share foto2 yg aku dah snap semalam....

Yang klaer hijau kusam tuh penny dari Arlene dan kuning tuh penny dari TPL... Tengok sekali imbas memang sama.... Xda beza pun....

 THE BUTTON
Arlene ni butang dia jenis yang licin... 

And penny plak guna button yang dijahit guna fabrik dress tuh..

utk tali butang, penny punya halus and nipis and ala2 getah...

Untuk arlene, bukan getah, and besar sikit... 


THE LINING

Untuk lining plak, penny punya tuh ala2 kasar skit.... and lining arlene lembut and berkilat...



THE JAHITAN

Untuk jahitan dalaman, sama ja....

Ni bahagian lengan... Kita zoom lagi kat foto bawah...

Zoooooooooooooooommmmmm, Penny TPL ada double jahitan.. Kalau arlene single jahitan...

And kat penny arlene ada jahitan yg x kemas bit here and there.. But x efek pun sbb kat bhgn dalam... Bukan kat luar pun...


So, itu jerlaa review ringkas aku tang dress penny TPL and penny arlene.... Ikut saiz, arlene ni ala2 saiz M penny TPL... Bagi aku, sesapa nak beli yg replica ni ok jer sbb the design mmg sama cuma TPL berat skit banding dgn arlene yg ringan and lembut.... 


THE END! tepuk tangan untuk aku sikit!

3 comments:

Mak Izz said...

clap! clap! clap! tepuk tgn utk ijang dan review pennynya. hehehe...

CikBibiran said...

MAK IZZ,

bunyi tepukan tuh mcm lain mcm jer bunyinya... ahahaha...

nadzirah zoulkepli said...

Thank youuu bg review dress kt arlene nii.. :) kalo x, tatau mana nak cari baju mcm penny in a good price :)