Blogger Templates

Followers

Friday, February 6, 2015

Nasik lemak seco'et...


Minyak dah turun... Tapi harga barang x turun-turun...  Kalau harga x turun, tapi kualiti semakin bagus, dapat gak diterima....  Tapi kalau harga x turun, tapi kualiti masih tahap yang sama, itu sangat menyedihkan.....

Hari ni, aku turun 'kedai runcit' sebab perut lapar,,,, Kraakk kruukk kraakk kruukk bunyinya....

Aku pi beli bread 0.80 dua... Satu chocolate flavour and another one jagung...then beli laaa air cincau satu tin and satu jeruk untuk maniskan mulut ni...  Suddenly ada sorang member dia cakap dgn aku, 'cuba hang tgk nasi lemak ataih meja tu.. kecik ja, tapi dalam dia xdak apa... telur kecik. ikan bilih xdak, kacang xdak" (ala2 cmtuhlaaa dia cakap)...   Dia sambung lagik, 'bila nak bayaq, ingat rm1.50 sbb rupa mcm tuh kan.. rm1.50 berpatutan la dgn saiz cmtuh.. Rasa pun x sedap mana"... Uncle yg kerja kat kedai runcit pun mengiyakan sambil angguk2 and tangan dia buat tanda seolah2 kecik...

So, aku pun pi laa beli nasi  lemak tuh... Yezza, its RM2.00....  And smpi kat meja bilik aku, aku bukaklaa... Ni rupa nasik lemak tersebut .. Sila rujuk gambar bawah...



Heres my review....  Aku sengaja letak sudu tu supaya korang tau saiz sebenar,,,
APA YANG AKU DAPAT?

  • Telur rebus bersaiz suku (telur yang dibelah 4)
  • Timun se'slice
  • kacang 3biji..
  • Sambal..
Hmmm, aku ni jenis x reti nak menilai makanan.... Aku beli and bedal ja...  Tapi kalau tanya rasa dia cmna, aku prefer nasik lemak pakcik... Dapat telur rebus sebijik... Ni dapat telur saiz suku, kentut x sempat nak bau telur pun....

Little advise from a humble person (humble laaa sgt), x salah remain rm2.00 per pack BUT (theres a but), BUT please add some variety in that nasik lemak... letakla setengah telur rebus, add some ikan bilis goreng, timun 3 slices.... Indah sikit mata ini melihatnya dan senang gak duit ini utk membayarnya....  


Enough for today... Nak buat kerja.... Babai semua!!!


***nama kedai dirahsiakan...

3 comments:

Salma Tayo said...
This comment has been removed by the author.
salmaothman said...

minyak turun tapi harga barang tak turun pun. dulu masa naik laju je naik kan.

Mila Anggong said...

kan~mcm sya ari tu nak beli nasi lemak..mnta tlong la ngn hubby...nak beli nasi lemak kosong...hubby datang..eh!mna sambal bilis n extras????ok...in btul2 0 hokey....sakitnya tuh disini....hahhha