Blogger Templates

Followers

Wednesday, August 15, 2012

Nama Terpanjang..


Rasanya wanita ini sudah boleh memohon untuk berdaftar di dalam Guinness World Records kerana mempunyai nama terpanjang di dunia.
Cuba bayangkan jika seseorang yang mempunyai nama sepanjang 161 patah perkataan.
Pada asalnya, namanya adalah Dawn McManus. Dia kini berusia 41 tahun dan berasal dari Hartlepool, England.
Selepas anaknya meninggal dunia, dia telah menubuhkan sebuah yayasan iaitu ‘Yayasan Red Dreams’.
Tujuan penubuhan yayasan itu adalah untuk menyokong anak-anak muda yang mengejar impian kerjaya mereka dalam bidang seni.
Demi meningkatkan dana yayasan itu, Dawn juga telah menukar namanya secara rasmi kepada….
Harap anda semua bersedia, tarik nafas dengan panjang dan diharapkan anda tidak pening.
Red Wacky League Antlez Broke the Stereo Neon Tide Bring Back Honesty Coalition Feedback Hand of Aces Keep Going Captain Let’s Pretend Lost State of Dance Paper Taxis Lunar Road Up Down Strange All and I Neon Sheep Eve Hornby Faye Bradley AJ Wilde Michael Rice Dion Watts Matthew Appleyard John Ashurst Lauren Swales Zoe Angus Jaspreet Singh Emma Matthews Nicola Brown Leanne Pickering Victoria Davies Rachel Burnside Gil Parker Freya Watson Alisha Watts James Pearson Jacob Sotheran Darley Beth Lowery Jasmine Hewitt Chloe Gibson Molly Farquhar Lewis Murphy Abbie Coulson Nick Davies Harvey Parker Kyran Williamson Michael Anderson Bethany Murray Sophie Hamilton Amy Wilkins Emma Simpson Liam Wales Jacob Bartram Alex Hooks Rebecca Miller Caitlin Miller Sean McCloskey Dominic Parker Abbey Sharpe Elena Larkin Rebecca Simpson Nick Dixon Abbie Farrelly Liam Grieves Casey Smith Liam Downing Ben Wignall Elizabeth Hann Danielle Walker Lauren Glen James Johnson Ben Ervine Kate Burton James Hudson Daniel Mayes Matthew Kitching Josh Bennett Evolution Dreams.
Asal usul nama ‘Yayasan Red Dreams’ adalah dari nama keluarganya sendiri.
Pada masa yang sama, terdapat lagi 159 nama-nama di antara ‘Red – Dreams’ yang juga merupakan nama-nama mereka yang telah membantu membangunkan yayasan tersebut.
“Secara rasmi, saya boleh dipanggil Red, tetapi saya masih menghargai orang yang sukar menerima perubahan pada nama saya,” katanya.
Selain itu, dia turut mengakui bahawa suaminya kadang-kala tersasul dengan memanggil dirinya ‘Dawn’.


from: mynewshub

No comments: