Blogger Templates

Followers

Monday, July 23, 2012

Ramadhan: Makanan Peberet

-Waduh, hari ni dah masuk hari ke-3 kita berpuasa.   And hari ke-3 ni aku dan suami lewat bangun.  Akibatnya, kami x sempat nak bersahur... Huhuhu, sorry Ayah....  Ibu serius x dengar bunyi alarm...
-Kerana perut aku agak kronik menahan lapar hari ni, meh aku nak share makanan-makanan yang aku suka beli ketika bulan Ramadhan nie....

char kuey tiaw... sedapnya!!!!

sebab bila aku buat benda ni asek jadik x lawa aka hancur, so aku suka beli ja... eps time ramadhan ni berlambak dijual di bazaar ramadhan... ehehehe

air asam boi.... mmg peberet aku dan mizi.... xpernah nak tukar air lain....


nasik  kerabu.... bila trasa nak makan yg berat, our choice will be nasik  smurfs nie...
tepung pelita..... nyam nyam.. baru semalam beli 5bijik harga rm2....

-And then, kalau Mizi plak, dia sangat sukakan ............................................

meraung mizi kalau nmpk gmbr nie..... tahun lepas nasib ja x kena darah tinggi sbb mo hari2 dia beli kerang bakar....


Dan satu lagi, kat mana boleh beli air KATIRA ek????? Last year ada 1 gerai kat bazaar presint 2 jual air katira nie... Tapi dua hari lepas kitorg round x jumpa pun..... huhuhu

air katira.....  tapi susah benar nak jumpa benda alah nie...


3 comments:

massa121 said...

Air Kitara tu ape? nampak macam sedap...

iJaNg said...

MASSA, setahu aku, KITARA x pernah aku dgr... kalau air KATIRA, adalaa.... susah nak describe rasa apa tapi mmg sedap... tgk tmpt gak.. smlm kat pasar presint 2 baru beli tp x sedap.... skali aku move forward, rupanya ada 1 lagi gerai yg khas jual katira ja... tapi sbb dah terbeli katira yg xsedap tuh, esok2 laa aku beli kat gerai yg jual katira tuh jer... last year pun ada jual, tp tuh pun bkn org tuh punya.... org lain letak situ mintak tlg jual.. tp serius sedap...

Ahmad said...

Salam.
Nak tahu lebih lanjut tentang Air Khatira?
Sila layari
http://onefirstcup.blogspot.com
Air Khatira First Cup.
First Cup
First Taste. First Love