Tuan-tuan da Puan-puan... Senduk fifi!! eh silap entri plak... Ni time aku nak wat biskut mama carrie.... Tapi hasilnya, hmmm, 100% mendukacitakan....
Brg2 kelengkapan da cantek da.. Semua da complete...
Buku resepi, standby!
Pukul telur dan gula aising hingga kembang...
Then, taruk tepung gandum dan tepung jagung sampai jadik doh...
Waaaaaaaaa, x menyelerakan langsung!!!!!
Sedih ja time aku taruk dalam tupperware biskut2 yang x menjadi tuh...
p/s: pendek kata, segala benda yang aku wat serba x menjadik... Beli lagik bagus.........
2 comments:
ijang, nk buat biskut mama carey ni, better bakar dulu biskut tu separuh masak.. then buat aising..
pukul putih telur sampai kembang dulu, then taruk tepung jagung..pastu baru masukkan gula aising sikit demi sikit.. pukul high speed sampai pekat dan x meleleh. masukkan dalam piping bag dan deco..
rasanya ni kes aising salah buat ni... :D
ERMIE, oo ye ke? wakakaka... aku main ikut buku.. maksudnya buku tu yg silap la kan? rupa hodoh, tp rasanya tetap ada..... tp xabis makan.. last2 masuk tong sampah...
Post a Comment