Blogger Templates

Followers

Tuesday, January 22, 2013

D'Sandakan Seafood Paradise

-Kenapa pilih yang lain kalau dah ada yang HALAL depan mata??????
-Time kat Sandakan tuh, kitorang gi ke kedai makan chinese muslim baru kat situ..... Memang chinese yang masak, but dah masuk Islam sebab dia kawen dengan orang Islam.....
-Makanan sedap sbb at least bolehla pekena lauk2 yang berlainan sikit.... 
-Kitorang order sikit ja sebab terasa cm kenyang and takut membazir plak... sebab saiz small pun lauk dia macam saiz M.... banyak!!! ehehehe...
-Kitorang order:-

kangkung belacan

Butterprawn...

Ikan stim taucu.... (ayah aku suka taucu!)

meja belakang kitorang tuh pekena stimboat....

-Restoran ni pun ada gak stimboat....rm22 per pax kot kalau x silap aku... AKu x rasa lagi tapi Mizi kata boleh tahan (mizi fussy tau bab2 makan)..... Nantilah ada rezeki aku pi makan stimboat plak.... Ooo yek, rm22 per pax makan sepuas2nya......

antara lauk2 utk stimboat...


Udan!!! Udan!!!

Kitam!

Keran... Keran....


Sutun! Sutun!

Meh like dorang nyer FB.... Aku dah klik LIKE..

yang baju putih tuh tauke dia... Mak aku kenal sbb dulu toke perempuan tuh penah kerja kat bank.....  (abaikan Auni sbb dia tgh fokus tgk TV)

-Harga standard sbb seafood.... Nak compare dengan seafood yg terkenal kat sandakan ni mmg x smpi ke tahap tuh lagi sbb xda aquarium simpan ikan yg masih hidup etc, tempat pun bukan tepi laut semua TAPI mcm aku kata, kalau dah ada pilihan HALAL depan mata, kenapa nak pilih tempat makan yang tahap keHALALannya masih diragui?????????


meh klik kat https://www.facebook.com/dsandakansp

5 comments:

Muhaya Riono said...

Apa pasal tiada komen ni hehe..

LeeZ said...
This comment has been removed by the author.
LeeZ said...

nak tanya...perlu buat booking dulu ke atau terus saja ke sana kalau nak makan di malam minggu?

AFH said...
This comment has been removed by the author.
AFH said...

Salam..dudk 3 tahun kat sandakan bru tau ada restoran seafoood halal.bguslah skurag2nya teringin mkn bole ke cn..sandakan ni mmg terkenal dgn mknn seafood jgk la..klu mau menu yg lain mcm nasi penyek pun mcm famous jugak kat cn..tp ada 1 menu nasi ayam ni ayam dia dimasak dgn rempah2 mmg sedap. bole lah tgk kat sini kalau mo try ya ..bab2 mknn mmg xble tahan la..hehe http://sandakannasiayamdelivery.blogspot.com